اجاره ماشین در ترکیه

اجاره ماشین در ترکیه

اصولا در کشور ترکیه با توجه به کیفیت بالای سیستم حمل و نقل عمومی، چه درون شهری و چه بیرون شهری، شاید نیاز زیادی به داشتن اتومبیل شخصی احساس نشود.

مخصوصا اگر در شهری مانند استانبول زندگی می کنید که علاوه بر سیستم بسیار قوی حمل و نقل عمومی، پارکینگ مشکل بزرگی به حساب می آید.

بسیاری از خانه ها در استانبول پارکینگ اختصاصی ندارند و هزینه پارکینگ های عمومی نیز، مخصوصا در نقاط مرکزی و شلوغ شهر بسیار بالاست.

علاوه بر این ها، قیمت بالا بنزین (به روایتی، گران ترین در جهان) و هزینه بالای خرید ماشین (به نسبت اروپا و آمریکا) از دلایل دیگری است که تصمیم گیری برای خرید ماشین را مشکل می کند.

اما با این احوال، اگر مایل هستید در ترکیه ماشین داشته باشید، نکات اصلی که باید در این زمینه مورد توجه قرار بگیرد در ای مطلب خلاصه شده است.

برای زمان کوتاه، بعضا اجاره ماشین می تواند حلال مشکلات باشد. در شهرهای ترکیه بنگاه های اجاره اتومبیل فراوانند؛ و علاوه بر شرکت های بین المللی مانند هرتز و غیره، در هر محله ای چندین بنگاه اجاره شخصی را می توان دید. در رابطه با اجاره ماشین، نکات زیر را مد نظر داشته باشید.

1. شرکت های بین المللی و بزرگ (و حتی بسیاری از شرکت های کوچک تر) معمولا برای تضمین اجاره از شما کارت اعتباری خواهند خواست. با توجه به مشکلاتی که برای دریافت کارت اعتباری برای اکثر هموطنان وجود دارد، باید بنگاه هایی را پیدا کنید که بدون کارت اعتباری حاضر به اجاره ماشین به شما باشند. می توانید از بنگاه های ایرانی یا دوستان و آشنایان ترک خود کمک بگیرید اما این موضوع تا حد زیادی سلیقه ای است.

2. معمولا اجاره ماهانه از اجاره روزانه به صرفه تر است، اگر برای مدت طولانی احتیاج به ماشین داشته باشید.

3. تقریبا تمام بنگاه های اجاره، ماشین را بدون بنزین به شما تحویل می دهند (گاهی در حد یک یا دو لیتر) ولی در عوض، شما هم می توانید ماشین را بدون بنزین تحویل بدهید. دقت کنید که اگر بنگاه ماشین را با بنزین پر تحویل بدهد شما هم باید آن را با بنزین پر برگردانید.

4. با توجه به قیمت بسیار بالای بنزین در ترکیه، اجاره ماشین های بنزینی معمولا از ماشین های دیزلی ارزان تر است. اما اگر برای مدت طولانی به ماشین احتیاج دارید و سفر در مسافت های طولانی مد نظرتان است، شاید پرداخت اجاره بیشتر برای ماشین دیزلی به صرفه تر باشد چون قیمت گازوییل (دیزل) اصولا از بنزین پایین تر است.

5. حتما بدنه ماشین را قبل از تحویل کاملا چک کنید و اگر جای تصادف یا مشکلی در بدنه دیدید، درخواست کنید که مشکل در فرم اجاره ثبت شود. در غیر این صورت ممکن است هنگام بازگرداندن ماشین برای آن مشکل مسوول شناخته شده و مجبور به پرداخت خسارت شوید.

6. هزینه هرگونه جریمه (که در ترکیه رقم بالاییست) در طول زمان اجاره بر عهده شماست و ممکن است حتی تا دو ماه بعد از تحویل ماشین، بنگاه با شما تماس بگیرد و درخواست پرداخت جریمه را داشته باشد. دقت کنید که جریمه های رانندگی در ترکیه، اگر زود پرداخت شود مشمول تخفیف خواهد شد بنابراین اگر جریمه شدید یا برای مثال، در جایی با سرعت غیرمجاز رانندگی کردید موضوع را به بنگاه اطلاع بدهید و جریمه را زود پرداخت کنید که شامل تخفیف شود.

7. اصولا ماشین تحویلی به شما باید بیمه داشته باشد، بنابراین حتما این موضوع و میزان پوشش بیمه را از بنگاه سوال کنید.

8. در صورت تصادف، بلافاصله با بنگاه تماس بگیرید. در بعضی موارد بیمه های ماشین های اجاره ای فقط تصادف های بسیار کوچک را تحت پوشش دارند و اگر تصادف بزرگی داشته باشید خسارت آن از شما اخذ خواهد شد. با احتیاط رانندگی کنید!

9. د ترکیه، در تصادف های کوچک که منجر به جرح نشود، پلیس معمولا حضور پیدا نمی کند. تمامی راننده های اصولا فرم های مخصوص تصادف را در ماشین خود دارند.

(و اگر نداشته باشید، می توانید از هر نوشت افزار فروشی یا Kirtasiye آن را تهیه کنید).

در این گونه تصادفات این فرم ها باید توسط دو طرف پر شده و تصویر گواهینامه، کارت ماشین و بیمه به آن الصاق گردد. بنابراین تاکید می کنیم که اگر تجربه در این مورد ندارید و زبان ترکیتان در حد عالی نیست، حتما هنگام تصادف به طرف مقابل بگویید که ماشینتان کرایه ای است و با بنگاه تماس بگیرید که یک نفر را برای حل و فصل موضوع بفرستد.

10. در صورت بروز هرگونه مشکل فنی در ماشین (بعضا در حد پنچری، بسته به بنگاه) بنگاه مسوول است بنابراین در صورت مشاهده هر نوع مشکل فنی با بنگاه تماس بگیرید تا مشکل را حل کرده، یا این که ماشین جدیدی در اختیارتان بگذارند.

11. بسیاری از ماشین های کرایه ای برای استفاده داخل شهر استفاده می شوند و برچسب های لازم برای عبور از اتوبان های پولی را ندارند (از قبیل HGS)؛ بنابراین در صورتی که می خواهید از شهر خارج شوید یا از اتوبان های مجانی استفاده کنید (ب
ا نقشه و برنامه های جهت یاب) و یا اگر از اتوبان پولی استفاده می کنید حتما قبل از ورود (بعضا بعد از پایان اتوبان) برچسب های لازم را خریداری کنید. معمولا در صورت ورود به این اتوبان های یکی دو روزی فرصت دارید که هزینه آن را پرداخت کنید، در غیر این صورت هزینه چند برابر شده و بنگاه آن را از شما اخذ خواهد کرد.

12. در زمان اجاره، ساعت دقیق تحویل ماشین را بپرسید و حتما قبل از آن ساعت ماشین را تحویل دهید. در غیر این صورت، ممکن است نصف روز یا یک روز هزینه اضافی به شما تحمیل شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *